Aktiviteter


 

I hverdagene

Efter daglig skolegang er der dagligt eftermiddags- og aftenaktiviteter som sport, fitnes, hygge med spil, film. Vi tilskynder eleverne til at deltage i kommunale fritidstilbud og ungdomsskole.  

I weekenderne

I weekenderne tages på ture eller der passes dyr og laves praktiske projekter på stedet.  

Om motionstræning/styrketræning og svømning

Bedre forståelse for sundhed, motion, og på den måde også lettere at inddrage, sundere kost ind i dagligdagen. Der arbejdes med selvforståelsen gennem sport og andet motion, det er vigtig for de unge, at få en forståelse for deres krop og generelt en forståelse for sundhed. Det at dyrke sport sammen med andre i eks. et træningscenter er en rigtig god måde at træne de sociale kompetencer. Vi ser det som en vigtig del af udviklingen at komme ud blandt andre end dem man bor sammen med i forskellige sportslige aktiviteter eller kulturelle arrangementer. Fitness/træning foregår mandag, tirsdag og torsdag eftermiddag, således at vi kan tilbyde eleverne lektiehjælp og e-sport efter aftensmaden.  

Om E-sport

Nogle af vores unge har gavn af at være aktive indenfor e-sport. Her er nogle af de positive aspekter vi har fået øje på:
  • Social på anden måde, tvunget til at kunne kommunikere med andre.
  • Socialt, medmenneskelig, og holdarbejde. Er med til at videregive den viden man besidder således at man bliver et hold.
  • Bedre opmærksomhed/visuelle evner.
  • Brug af logik og udvikling af selvtillid.
  • Godt til, at styre børns og unges udvikling udvikling og selvtillid.
  • Evne til hurtige skrift mellem forskellige udfordringer.
  • Træning i struktur, lære at se små forandringer, skrifte handling hurtigt, fx finde rundt i et landskab og bruge kort.
  • Forbedre kognitive evner.
 

Om dyrene i haven

Christianshede har status som besøgslandbrug og pasning af de mange dyr har mange positive effekter. Vi oplever at børn og unge på stedet udvikler ansvar og udviser empati når der arbejdes med dyrene i haven. Børn og unge udvikler sig ofte i arbejdet med dyr. Her er der mulighed for, at få noget status når man nu tør at holde slangen eller give kamelerne mad. Endnu bedre er det hvis vi får besøg ude fra og man kan vise dyrene frem eller hvis en skoleklasse anmoder om besøg.

Christianshede har status som besøgslandbrug og pasning af de mange dyr har mange positive effekter

Småskolen Christianshede

Christianshedevej 46
7441 Bording

info@christianshede.dk
tlf. 86 86 92 22
cvr nr. 10198844

Sikkerpost sendes til:
Helle@christianshede.dk
Charlotte@peterslyst.dk

Leder Charlotte Grønhøj
tlf. 51 15 51 90